bollen-bloemen-innovatie7

Enquête: ben jij geïnteresseerd in de app ‘Welkom op ons bedrijf’?

Met een app je internationale medewerkers goed informeren in hun moedertaal: dat is de ambitie van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Maar het succes van de app ‘Welkom op ons bedrijf’ zal volledig afhangen van werkgevers: zou jij gebruik maken van deze app?
Enquête-app-internationale-medewerkers-greenport

Een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap is een complete en juiste informatievoorziening voor mensen die bij je gaan werken. Mensen die tijdelijk naar Nederland komen, de internationale werknemers, kennen de wetten en regels in Nederland niet, spreken de taal niet en weten ook niet goed wat ze kunnen verwachten als ze in Nederland aankomen.

Gebrek aan kennis maakt mensen kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat internationale werknemers goede en betrouwbare informatie krijgen. We denken dat het ontsluiten van de informatie het beste elektronisch kan. Een app lijkt het meest gebruiksvriendelijk voor de medewerkers en is het meest op maat te maken voor werkgevers.

Met de app ‘Welkom op ons bedrijf’ kan een werkgever zijn internationale werknemers informeren in hun eigen taal over bijvoorbeeld het bedrijf, de werkzaamheden, huisvesting, lokale voorzieningen (zoals de supermarkt of sportschool) en arbeidsvoorwaarden. Zie ook de video over de app. Het onderzoek naar een app ‘Welkom op ons bedrijf’ wordt gefinancierd vanuit Colland Arbeidsmarkt.

Wat vind jij belangrijk? Vul de enquête in!

Op dit moment doen wij onderzoek naar de wensen en behoeften onder werkgevers.  Graag horen we die van jou ook! Vul daarom deze vragenlijst in. Dit kan tot uiterlijk 11 september. Daarna informeren we je over de uitkomsten en het vervolg.

Bron: Werkgeverslijn

Enquête: ben jij geïnteresseerd in de app ‘Welkom op ons bedrijf’?