bollen-bloemen-innovatie7

Een zonnige toekomst vol energie met subsidie

royal-de-ree-co2-neutraal-zonnepanelen

Energieneutraal, klimaatneutraal, de Regionale Energie Strategie en duurzaamheid. Deze woorden zijn niet meer weg te denken uit ons vocabulaire. En dat is niet zonder reden. We hebben met elkaar afgesproken om in 2040 klimaatneutraal te zijn in onze Greenport. Samen kunnen we impact creëren en dat doen wij vanuit ons programma Klimaatneutraal 2040.

Naast ons programma zijn er in de regio initiatieven zoals Zon op Teylingen en Zon op Northgo. Deze lokale energiecoöperaties zoeken daken voor het plaatsen van zonnepanelen. Met de opgewekte energie wordt de regio gevoed met energie. Goed voor jou als ondernemer, de omgeving en het milieu.

Financiële plaatje

Zonnepanelen zijn een flinke investering, met een terugverdienmodel, in de toekomst en jouw omgeving. Je hoeft deze investering niet alleen te doen. Wat denk je van een samenwerking met je buren? Jouw mogelijkheden onderzoeken? EE Care heeft een bekwame energieadviseur die helpt bij financieel-technische vraagstukken. Stel je vragen dan ook gerust, we brengen je graag in contact met onze partner.

Green Deal

Ultiem doel is het opstellen van een gezamenlijke Green Deal op dit onderwerp in najaar 2021. Deze Green Deal moet het voor iedereen nog makkelijker maken om stappen te zetten op dit onderwerp. Naast de praktische kant komt er ook extra geld beschikbaar voor geïnteresseerde partijen.

Heb je vragen over duurzame energie opwekken, energie besparen of wil je in zijn algemeenheid meer weten over ons programma Klimaatneutraal 2040? We ontvangen je vragen graag op communicatie@greenportdb.nl en we brengen je in contact met de juiste persoon. Samen op weg naar een klimaatneutrale Greenport!

Subsidie

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Een zonnige toekomst vol energie met subsidie