bollen-bloemen-innovatie7

Dry+ Climate wint Innovatieprijs 2023 tijdens Mechanisatietentoonstelling

Samenwerking Green Simplicity, Orange Climate en Wagenaar Koeltechniek wint dit jaar de Innovatieprijs met hun Dry+ Climate. De Bollenjongens reikten de prijs dit jaar voor het eerst weer fysiek uit, onder toeziend oog van de bezoekers, standhouders en de andere inzenders van noviteiten.
Dry+-Climate-wint-Innovatieprijs-Mechanisatiententoonstelling-greenport

De samenwerking tussen de bedrijven Green Simplicity, Orange Climate en Wagenaar wint de prijs, omdat de innovatie die zij hebben er voor zorgt dat er in een kas of schuur met minder gas/energie gedroogd, verwarmd of gekoeld kan worden. Bovendien is de kweker/broeier dankzij deze innovatie minder afhankelijk van het buitenklimaat tijdens het drogen, verwarmen of koelen. 

Bij de samenwerking van deze bedrijven komen kennis over het product, kennis over koel- en klimaattechniek en kennis over de inzetbaarheid van het product perfect bij elkaar. Dit heeft geleid tot een zeer innovatief en goed toepasbaar product. Alles bij elkaar een zeer verdiende winnaar van de Innovatieprijs 2023. 

Voorselectie

Elke aanwezige tijdens de beurs kan kijken, vragen stellen en soms zelf ook e.e.a. proberen. Dat deden de Bollenjongens ook op dinsdag 10 januari, want de winnaar van de Innovatieprijs wordt niet zomaar gekozen. Na een selectieronde langs 10 innovaties wordt een voorselectie gemaakt, een zogeheten top 3. Op dag twee van de beurs presenteren de Bollenjongens de winnaar.

Winnaar 2022

Vorig jaar streek ISO Group met de eer. Hun noviteit de tulp plant robot belandde in de top vijf en na diverse bedrijfsbezoeken met filmopnames werd bij de winnaar van 2021, Hogervorst Creating Solutions, ISO Group als winnaar uitgekozen.Tijdens een speciale GreenportLIVE uitzending reikten bollenjongens Ruben en Lucas de prijs uit aan de innovatie die een bestaande manier van robotiseren geïntroduceerd hebben in de bollenteelt.

Mechanisatietentoonstelling


De Mechanisatietentoonstelling is de oudste beurs van Nederland en vindt plaats direct aan het begin van het nieuwe jaar. Op een oppervlakte van meer dan 10.000m² presenteren de standhouders een scala aan producten en diensten van zeer uiteenlopende aard maar allemaal speciaal toegespitst op de bloemen-, bollen- en vaste planten sector. Er is een gevarieerd aanbod van landbouwtractoren, apparatuur, plant-, rooi-, en sorteermachines, computers, ontsmettingskasten, spoel- en dompelbaden, verpakkingen, beschermingsmiddelen en producten van vele andere toeleverings- en installatiebedrijven zijn op deze toonaangevende beurs vertegenwoordigd. Niet alleen op het gebied van machines maar ook van financiële, juridische, fiscale of personele dienstverlening, toeleveringen op allerlei gebied én energiebeheer.

Dry+ Climate wint Innovatieprijs 2023 tijdens Mechanisatietentoonstelling