bollen-bloemen-innovatie7

Dahliasculpturen nieuwe dimensie voor Holland Dahlia Event

Op het landgoed van Kasteel Keukenhof was er in het weekend van 4 en 5 september de Keukenhof Dahlia Dagen, met kunstwerken gemaakt door studenten van het Clusius College uit Alkmaar.
dahlia-keukenhof

Belangstelling voor de dahlia groeit en zo ook het aantal bezoekers aan de Dahlia Dagen op Landgoed Keukenhof, onderdeel van het Holland Dahlia Event (HDE). Op het landgoed staan veel verschilldende soorten dahlia’s van zo’n 40 deelnemers aan het HDE.

Kunst door studenten

Dit jaar was er ook wat nieuwigheid te vinden. Studenten van de mbo-opleiding Bloemsierkunst van het Clusius College uit Alkmaar maakten speciaal voor HDE grote sculpturen die te vinden waren rond het kasteel. Echte eyecatcher was een met dahlia’s versierde stoel die als selfiemagneet de aandacht trok.

Andere showntuinen

Naast de uitbundige dahlia-aanplant op Landgoed Keukenhof zijn er vier showtuinen waar de volle breedte van het dahliasortiment bekeken kan worden. Dat zijn de CNB Showtuin bij de Tulperij in Voorhout, de FBT-showtuin bij The Tulip Barn in Hillegom, de showtuin van Fred de Meulder in Hillegom en de showtuin van Henk van Eeuwijk in Lisse.

Foto: Keukenhof

Dahliasculpturen nieuwe dimensie voor Holland Dahlia Event