bollen-bloemen-innovatie7

Collegebesluiten Ctgb juli 2023

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Het totaaloverzicht van de besluiten van de maand juli is terug te vinden in het persbericht van het Ctgb. Voor de glastuinbouw zijn onderstaande besluiten van belang.
gewasbescherming-middelenkast-greenport

Etiket nieuw

Problad (16572 N): De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met als werkzame een extract van de gekiemde zaden van zoete Lupinus albus, is toegelaten voor professioneel gebruik in de bedekte teelt van aardbei, tomaat, aubergine, vruchtgroenten van Cucurbitaceae eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet eetbare schil, Chinese kool en Kruidenteelt vers of gedroogd.

Etiket uitbreiding

Azatin (14936 N): De toepassing van deze insecticide met de werkzame stof azadiractin wordt uitgebreid met de kleine toepassingen in de bedekte teelt van asperge, bloembol- en bloemknolgewassen, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt.

NoFly (16266 N): De toepassing van deze insecticide met de werkzame stof paecilomyces fumosoroseus stam Fe9901 wordt uitgebreid met de kleine toepassingen in de bedekte teelt van onder andere: kers, pruim, aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen, sla; Lactuca spp., spinazie-achtigen, boon met peul, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, bladkoolachtigen, stengelkool, radijsachtigen, kruidenteelt (vers of gedroogd), bloembollen en bloemknollen, bolbloemen en knolbloemen, potplanten, snijbloemen (grondgebonden), snijbloemen (niet-grondgebonden), trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt (m.u.v. aardappel, maïs, granen, graszaadteelt, hop en olifantsgras).

Limocide (16169 N): De toepassing van deze insecticide met de werkzame stof sinaasappelolie wordt uitgebreid met de toepassingen in de bedekte teelt van grondgebonden aardbei, tomaat en paprika. De grondwaterrestrictiezin vervalt.

Etiket wijziging

Winner (14958 N): Deze insecticide met de werkzame stof formetanaat mag nu ook door middel van een handspuit worden toegepast in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Etiket ingetrokken

WOPRO Bifenazaat (15672 N): De toelating van de insecticide met de werkzame stof bifenezaat wordt ingetrokken, met dezelfde aflevertermijn en opgebruiktermijn van 07-07-2023.

In werking treden besluiten

Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: 
www.officielebekendmakingen.nl
Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website, zie gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Besluitenlijst

Bekijk hier de besluitenlijst.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Collegebesluiten Ctgb juli 2023