bollen-bloemen-innovatie7

Broeiboek Tulp 2.0 gelanceerd

Rianne van der Hulst, voorzitter van de Bollenacademie, reikte het eerste exemplaar van het geheel herziene en geactualiseerde Broeiboek Tulp 2.0. uit aan Jasper Dogterom van Dogterom Flowerbulbs. Jasper is opvolger en heeft als missie om op een zo duurzaam mogelijke manier bloembollen én voedsel te produceren.

Het nieuwe tulpenbroeiboek, geschreven door Alex Buis van Tulpenadvies BV en oud-onderzoeker Henk Gude, biedt studenten diepgaand inzicht in de technieken en processen achter het broeien van tulpen. Van de beschrijvingen van ziekten en plagen tot het beheersen van het broeiproces, elke stap wordt gedetailleerd beschreven met illustraties en praktische tips. Dit educatieve hulpmiddel is bedoeld om studenten te voorzien van essentiële kennis en vaardigheden voor een succesvolle carrière in de bloembollensector.

Waardevolle bron van informatie

Met heldere uitleg en een praktische benadering is het tulpenbroeiboek een waardevolle bron voor toekomstige broeiers. Voor bestaande tulpenbroeiers zit het boek vol met herkenbare beschrijvingen en foto’s. Hierdoor kan het boek worden gebruikt voor het actualiseren van de achtergrondkennis.

Eerste exemplaar

Jasper Dogterom is bedrijfsopvolger van Dogterom Flowerbulbs in Oude Tonge, Zuid-Holland. Het bedrijf bestaat uit de takken bloembollen, akkerbouw en sinds dit jaar ook broeierij. Dogterom Flowerbulbs heeft de missie om op een zo duurzaam mogelijke wijze kwalitatief hoogwaardig voedsel en bloembollen te produceren.

Boek bestellen via Bollenacademie

Het boek is onderdeel van een hele reeks boeken dat de Bollenacademie heeft uitgegeven en iedereen kan het boek bestellen via de website van de bollenacademie.

Broeiboek Tulp 2.0 gelanceerd