bollen-bloemen-innovatie7

Bollenleven centraal in nieuw boek: ’Het voelde als een roeping’

Toen Jacqueline Fischer vijf jaar geleden naar de Bollenstreek verhuisde, ontbrak het haar aan kennis over de bollenteelt. Behalve gedateerde informatieboeken, was er in de verste verte niets te vinden over het onderwerp. Daarom besloot zij zelf aan de slag te gaan, met het boek ’Bedrijvigheid in de Bollenstreek’ als resultaat.
Jacqueline-Fischer-schrijft-boek-over-bollenstreek

Jacqueline is bloemist en het belemmerde in haar werk dat ze niet kon vertellen hoe het precies zit: hoe komen de bloemen uiteindelijk in de winkel. Toen zij in Noordwijkerhout kwam wonen begon haar zoektocht naar informatie en dat was er een langs bibliotheken met zwart-wit boeken, weinig aandacht voor klimaat en milieu – iets wat zij heel belangrijk vindt. Eenmaal bekend met een tulp die haar naam draagt, ging de kogel door de kerk: zij ging en boek schrijven

Wijze les

Toen alle bedrijven waren bezocht en het notitieboekje geen lege bladzijde meer over had, begon het schrijven. Daar bleek haar roeping moeilijker dan gedacht. „Ik was dag en nacht bezig om naast mijn werk en mijn kinderen ook nog aan schrijven toe te komen. Daar heb ik mij echt op verkeken”, geeft ze toe. „Soms zonk de moed mij in de schoenen, maar dan dacht ik aan de wijze les van een van de telers. Dat wanneer je iets wil, je er altijd voor moet gaan.”

’Bedrijvigheid in de Bollenstreek’ is verkrijgbaar bij de VVV in Noordwijkerhout en het volledige artikel lees je op de website van het Leidsch Dagblad.

Bon: Leidsch Dagblad

Bollenleven centraal in nieuw boek: ’Het voelde als een roeping’