bollen-bloemen-innovatie7

Bollenacademie presenteert 15 nieuwe informatieve filmpjes over bodem

Er komt steeds meer belangstelling voor de bodem, er is ook veel kennis beschikbaar. Alleen zijn sommige onderwerpen zijn best complex. Dat werd ook duidelijk bij het maken van de digitale lesmodule over de bodem (zie www.bollenacademie.nl). Om deze complexe onderwerpen beter toe te lichten zijn er 15 filmpjes gemaakt door KAVB i.s.m. Agriholland.

KAVB slaat de handen in één met Agriholland om een 15-tal thema’s filmpjes te maken waarbij telers, adviseurs, experts en onderzoekers aan het woord komen om complexe onderwerpen duidelijk uit te leggen, ondersteunt met beelden uit de praktijk. Denk daarbij aan thema’s als:

  • verzilting
  • verdichting
  • inundatie
  • bodemprofielen
  • etc.

Delen van de filmpjes zijn ook gebruikt in de digitale lesmodule Bodem, maar de volledige beelden zijn terug te vinden op de website van de Bollenacademie onder het kopje Films.

Het maken van deze filmpjes is mogelijk gemaakt met financiering van Colland in het project BollenBodem. Bekijk deze nieuwe gratis lesmodule die bereikbaar is via de website: www.bollenacademie.nl of de cursussite: https://cursussen.bollenacademie.nl/.
Voor vragen neem je contact op met de projectleider van BollenBodem, mw. Barry Looman (barry.looman@wur.nl) of de voorzitter van de Bollenacademie mw. Annika Versloot van de KAVB (versloot@kavb.nl).

Bollenacademie presenteert 15 nieuwe informatieve filmpjes over bodem