bollen-bloemen-innovatie7

Bloemenfeesten in Bollenstreek juist nu nodig

Het is van groot belang dat er mogelijkheden geboden worden voor evenementen met bloemen en bollenvelden in de Duin- en Bollenstreek. Juist vanwege het feit dat internationaal toonaangevende evenementen zoals Bloemencorso Bollenstreek sowieso niet in volle pracht doorgaan en het ook voor Keukenhof op dit moment nog niet duidelijk is of ze in 2021 wél open mogen.
Bollenvelden-bloemenfeesten-greenport-duin-en-bollenstreek

Bloemen bieden hoop, troost en vreugde en de gezonde buitenlucht in onze prachtige regio helpt om hoofden en lichamen leeg en fris te maken. Deze prachtige etalages – vol kleur en geur – zijn ook noodzakelijk voor bedrijven uit het complete sierteeltcluster en voor het toerisme.

Met elkaar maken we de regio

Al ruim een jaar is het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor ondernemers in het sierteeltcluster om elkaar te ontmoeten en hun prachtige producten ten toon te stellen voor geïnteresseerde kopers en verkopers. Behalve dat het er mooi uit ziet, hebben deze tentoonstellingen in ons vak al jarenlang ook een rol voor de ondernemers zelf, in productontwikkeling, kennisuitwisseling en handel en verkoop. Ons vak is groot geworden door coöperatief samen te werken. Daarnaast leveren zowel Bloemencorso Bollenstreek als Keukenhof een belangrijke bijdrage aan de promotie van het sierteeltcluster, ook onder bezoekers aan de regio. Van deze promotie profiteert normaal gesproken het complete sierteeltcluster en ook het toerisme, in de regio en daarbuiten.

Als Greenport Duin- en Bollenstreek en de regionale KAVB en LTO Noord benadrukken wij het belang van het zoveel als verantwoord mogelijk is open houden én door laten gaan van evenementen met bloemen en bollenvelden in de regio. Dit is niet alleen in het belang van de bedrijven in en om het sierteeltcluster of het toerisme, maar ook in het belang van bewoners en bezoekers van de regio.

Wij geloven dat ondernemers en organisaties zoals Keukenhof en Bloemencorso Bollenstreek op een goede manier ontspanning en promotie voor onze regio, de bloemen en bollen kunnen bieden voor iedereen die daar hard aan toe is, zowel zakelijk als privé. Want dat mensen nu, meer dan ooit, genieten van al het moois dat onze regio biedt staat buiten kijf! En terecht, want we wonen en werken in een bijzonder mooi gebied.

Alternatief?

En als het allemaal toch niet mag? Dan hebben we in ieder geval de beelden van vorige jaren nog en zijn er, bijvoorbeeld door Bloemencorso Bollenstreek, prachtige alternatieve activiteiten voorbereid, om al het moois niet alleen voor onszelf te houden, maar te delen met de wereld. De voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, tulpen en narcissen, stimuleren met hun kleuren en geuren een gevoel van blijheid en positiviteit. Die kracht zetten wij om in een boodschap aan de wereld: Samen vieren we de lente, de belofte van nieuw leven!

Bloemenfeesten in Bollenstreek juist nu nodig