bollen-bloemen-innovatie7

Bloemen nog steeds populair bij moederdag

Een mooi boeket van verschillende bloemen of een bus tulpen, tijdens Moederdag blijft het populair. Dit blijkt uit een onderzoek van bloemen webshop en bezorgdienst Regiobloemist. Ruim 92% gaf aan zijn of haar moeder het liefst een mooie bos te geven op Moederdag.
moederdag-tulpen-bloemen-boeket-greenport-duin-en-bollenstreek

Aan de enquête van Regiobloemist deden 799 mensen mee. Moederdag blijft populair in Nederland: Ruim 98% koopt een cadeau en daarvan neemt 92% bloemen mee (2% koopt helemaal geen cadeau). Toppbloemen vroeg de klanten ook en 22% van de bijna 8.000 ondervraagden een bloemetje voor de ander koopt dan de moeder. 11% was van plan om hun partner te verrassen. Overigens kijkt 58% niet uit naar Moederdag, maar evengoed wordt een bloemetje gekocht.

Coronacrisis

In tijden van corona ging van de ondervraagden niet langs bij zijn of haar moeder, 68% liet wel iets bezorgen. De gemiddelde prijs voor een boeket of cadeau lag tussen de 25 en 35 euro. In vergelijking met Valentijnsdag is dit een gemiddelde prijs.

Laatste moment kopen

Nederlanders gaan er liefst op woensdag, donderdag en vrijdag voor Moederdag op uit om bloemen of een geschenk te halen, weet Regiobloemist. Ook uit het onderzoek blijkt dat ruim 60 procent een aantal dagen tot een week van tevoren bezig is met Moederdag. Vijf procent wacht tot het laatste moment en koopt op de dag zelf iets. Topbloemen ziet hetzelfde: “Bloemen voor Moederdag worden vaak maar een paar dagen of zelfs één dag van tevoren besteld”, aldus CEO Edwin van Arkel van Topbloemen.nl. “Vorig jaar viel Moederdag op zondag 9 mei. Toen werden de meeste bestellingen gedaan op 7 mei, de vrijdag voor Moederdag. Dit jaar valt Moederdag op zondag 8 mei. De verwachting is dat de piek dit jaar op zaterdag ligt.” 


Op de valreep

Het grootste deel van de respondenten (67%) is van plan om met Moederdag een boeket bloemen te bestellen voor hun eigen moeder. Onder het motto ‘Moederdag is voor alle moeders’ kunnen ook partners dit jaar een bloemetje verwachten.

Bron: Greenity

Bloemen nog steeds populair bij moederdag