bollen-bloemen-innovatie7

Beslisboom helpt bij het verduurzamen van verpakkingen

Greenport West-Holland heeft twee beslisbomen opgesteld, die ondernemers in de sierteelt en in de AGF-sector ondersteunen om hun verpakkingen te verduurzamen. Handig om je te helpen met verduurzamen, met het stellen van doelen en de juiste strategie als het gaat om verpakken.
Tulp-Broeierij-verpakkingsmateriaal-beslisboom-duurzaam-greenport

Het kiezen voor een verpakking is een complex vraagstuk waarin materiaalkeuze, belangen, kosten, techniek, de afvalverwerkingsketen en export een rol spelen. Daardoor is het voor ondernemers – zoals producenten, handelaren, exporteurs en afnemers – niet eenvoudig te kiezen welke verpakking het meest duurzaam is.

De Beslisbomen helpen bij vastleggen van hun doelen voor verduurzaming van verpakkingen, het analyseren van de huidige verpakkingen, het kiezen van een strategie kiezen en het opzetten van communicatie. Je wordt stap voor stap meegenomen in het document.

De Beslisbomen downloaden

De Beslisboom Sierteelt en de Beslisboom Voedingstuinbouw kan je gratis downloaden. Daarvoor hoef je alleen je naam en e-mailadres in te voeren. Na invoer krijg je een downloadlink toegestuurd. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt om je te informeren over volgende versies van de Beslisbomen.

Beslisboom helpt bij het verduurzamen van verpakkingen