Eerdere evenementen

Eerste online sierteeltstagemarkt

Ben je als bedrijf op zoek naar een stagiair(e) en weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de allereerste online sierteelt stagemarkt voor bedrijven en studenten op donderdag 22 oktober 2020. Deze stagemarkt wordt georganiseerd door Greenport Aalsmeer, Wellantcollege Aalsmeer en stageplatform De Hofmakerij.

Stagemarkt-sierteeltcluster-greenport-duin-en-bollenstreek
GreenportLIVE: Bloeiend werkgeverschap in de Greenport

Het sierteeltcluster is een belangrijke factor in de economie van onze regio. Binnen het cluster neemt de diversiteit in werk steeds meer toe. Enerzijds is er behoefte aan hbo-opgeleid personeel om de verregaande technologische ontwikkelingen te realiseren. Anderzijds is er veel seizoenswerk, waarin vooral de inzet van handen wordt gezocht. Op welke manier weten de bedrijven uit onze Greenport werknemers duurzaam aan zich te binden en waar hebben zij de overheid voor nodig? Neem deel aan deze online bijeenkomst op 22 oktober!

Bollenvelden-agrotoerisme-greenport-duin-en-bollenstreek
Online meetup Greenports en Wellantcollege

Een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en voldoende personeel om zowel de ‘groene’ als de niet-groene vacatures op te vullen zijn voor de ondernemers in de regio Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Boskoop belangrijk. Daarom werken de drie greenports op deze thema’s intensief met elkaar én met het Wellantcollege (mbo) samen.

Aanmelden als ondernemer voor deze online bijeemkomst op 18 november kan via communicatie@greenportdb.nl.

online-greenport-duin-en-bollenstreek
Meet-up 1 jaar Tuinbouwakkoord

Het digitale Nationaal Tuinbouwcongres wat gepland stond op 25 juni is verplaatst naar 1 oktober. Van 13.30-15.45 uur is het congres online live te volgen vanuit het World Horti Centre in Naaldwijk.

Het programma kent een volledige online opzet voor de deelnemers. Tijdens het online congres kunnen deelnemers actief deelnemen door een app te downloaden. 
Op de website van Greenports Nederland is alle informatie over het programma en de aanmeldlink te vinden.

Tuinbouwakkoord-greenport-duin-en-bollenstreek
GreenportLIVE: Agrotoerisme - over 'houden van' toeristen

Tijdens deze GreenportLIVE gaan wij dieper in op het agrotoerisme. Hoe kun jij als ondernemer naast je vaste werkzaamheden het agrotoerisme als onderdeel van je bedrijfsvoering inzetten?

Hoe doe je dat op een verantwoorde en haalbare manier? Het moet tenslotte niet alleen tijd kosten, maar ook iets opleveren. Verschillende ondernemers vertellen over en inspireren met hun verhaal waarbij zij gaande weg geleerd hebben hoe je dit het beste kunt aanpakken.

agrotoerisme-greenportlive-greenport-duin-en-bollenstreek
Cursus online verkopen

Hoe meng ik mij in de online verkoop; een plan op maat in 4 avonden

Het digitaliseren van de verkoopkanalen van het sierteeltcluster is al even aan de gang. Sinds de start van de coronapandemie neemt het echter een vlucht. Ben jij al online actief? Of wil je dat worden maar weet je niet waar te beginnen? Zijn de online kanalen interessant voor jouw bedrijf? Want eerlijk is eerlijk, het kost ook heel wat tijd, dus moet het ook iets opleveren! In vier avonden werk je aan een plan voor jouw bedrijf.

cursus-online-verkoop-greenport-duin-en-bollenstreek
Holland Dahlia Event

Het Holland Dahlia Event 2020 is dit jaar in aangepaste vorm.

Waar je vorig jaar nog bij diverse bezoeklocaties de dahlia in haar veelzijdigheid kon zien, gaat het dit jaar iets anders.
Holland Dahlia Event neemt je aan de hand van videoimpressies in augustus en september mee op een online reis langs de veelzijdige dahlia. Van dahlia op pot, tot snijbloem in de retail en voor landscaping.

Bekijk voor de bezoekadressen en data/tijden op de site van Holland Dahlia Event.

Dahlia-greenport-duin-en-bollenstreek
Minister Schouten bij VPRO Zomergasten

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president Carola Schouten (1977) is op 16 augustus de vijfde gast in VPRO Zomergasten.

“Ik zie ernaar uit een kijkje te geven in mijn wereld, waar ik van kan genieten, wat mij bezighoudt. Daarbij horen ook zwaardere thema’s zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid.”

De uitzending is zondag 16 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Minister-Carola-Schouten-Zomergasten-greenport-duin-en-bollenstreek2
Tuinbouw staat stil bij 'servitization'

Op 1 juli organiseren Avag, Hortivation en Rotterdam School of Management het Greenhouse Technology as a Service event. Dit hybride event zal zowel op locatie in het Arts Centre Delft als online te volgen zijn.

Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt servitization kansen. Op 1 juli gaan de sprekers in op diverse aspecten van servitization.

Puzzelstukje-servitization-greenport-duin-en-bollenstreek
Webinar internationale siertelers en academici

Hoe gaan wereldwijd verspreide siertelers om met verandering, de coronacrisis en het ‘nieuwe normaal’? Dat is de vraag die 30 juni 2020 centraal staat tijdens een gratis toegankelijk webinar.

Dr. Charlie Hall, hoogleraar tuinbouwwetenschappen aan Texas A&M University, econoom en autoriteit op het gebied van internationale sierteelt treedt aan als inspirerend gastspreker. Aansluitend vertellen sierteeltkwekers uit Nederland en de Verenigde Staten hoe zij omgaan met de grote vragen van de deze tijd.

verandering-ontwikkeling-greenport-duin-en-bollenstreek
Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona

LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseren samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd.

Chalets-huisvesting-seizoens-arbeiders-greenport-duin-en-bollenstreek
GreenportLIVE: Energieke Greenport

De ambitie is groot: de Greenport Duin- en Bollenstreek functioneert klimaatneutraal in 2040! Wat je daar allemaal voor moet doen, dat vertellen een aantal bekende en minder bekende experts tijdens onze – nog steeds digitale – GreenportLIVE op dinsdag 23 juni om 20.00 uur via BO Omroep.

Duurzaamheid-klimaatneutraal-greenport-duin-en-bollenstreek

10 juni 2020

Livestream Greenity Talks

Greenity komt op 10 juni met een livestream over de situatie in het vak en de handel.

Behalve blad en debat brengt Greenity nu de livestream Greenity Talks. Interviews met professionals uit het bollenvak die, onder leiding van gespreksleider Monique Ooms, met elkaar in gesprek gaan over wat op dat moment actueel is.

Effecten coronacrisis

Op woensdagavond 10 juni om 20.00 uur praten Jaap Bond (KAVB), Foeke Gardenier (Hobaho), Jeroen van het Kaar (IGH), Leo van Leeuwen (CNB) en Henk Westerhof (Anthos) met elkaar onder andere over de effecten van corona op het bollenvak, de alliantie die zij hebben gevormd, en tot welke blijvende veranderingen deze crisis zal leiden. Houd voor meer informatie de Facebook-pagina van Greenity in de gaten.