bollen-bloemen-innovatie7

Eerdere evenementen

Minister Schouten bij VPRO Zomergasten

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president Carola Schouten (1977) is op 16 augustus de vijfde gast in VPRO Zomergasten.

“Ik zie ernaar uit een kijkje te geven in mijn wereld, waar ik van kan genieten, wat mij bezighoudt. Daarbij horen ook zwaardere thema’s zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid.”

De uitzending is zondag 16 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Minister-Carola-Schouten-Zomergasten-greenport-duin-en-bollenstreek2
Tuinbouw staat stil bij 'servitization'

Op 1 juli organiseren Avag, Hortivation en Rotterdam School of Management het Greenhouse Technology as a Service event. Dit hybride event zal zowel op locatie in het Arts Centre Delft als online te volgen zijn.

Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt servitization kansen. Op 1 juli gaan de sprekers in op diverse aspecten van servitization.

Puzzelstukje-servitization-greenport-duin-en-bollenstreek
Webinar internationale siertelers en academici

Hoe gaan wereldwijd verspreide siertelers om met verandering, de coronacrisis en het ‘nieuwe normaal’? Dat is de vraag die 30 juni 2020 centraal staat tijdens een gratis toegankelijk webinar.

Dr. Charlie Hall, hoogleraar tuinbouwwetenschappen aan Texas A&M University, econoom en autoriteit op het gebied van internationale sierteelt treedt aan als inspirerend gastspreker. Aansluitend vertellen sierteeltkwekers uit Nederland en de Verenigde Staten hoe zij omgaan met de grote vragen van de deze tijd.

verandering-ontwikkeling-greenport-duin-en-bollenstreek
Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona

LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseren samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd.

Chalets-huisvesting-seizoens-arbeiders-greenport-duin-en-bollenstreek
GreenportLIVE: Energieke Greenport

De ambitie is groot: de Greenport Duin- en Bollenstreek functioneert klimaatneutraal in 2040! Wat je daar allemaal voor moet doen, dat vertellen een aantal bekende en minder bekende experts tijdens onze – nog steeds digitale – GreenportLIVE op dinsdag 23 juni om 20.00 uur via BO Omroep.

Duurzaamheid-klimaatneutraal-greenport-duin-en-bollenstreek

10 juni 2020

Livestream Greenity Talks

Greenity komt op 10 juni met een livestream over de situatie in het vak en de handel.

Behalve blad en debat brengt Greenity nu de livestream Greenity Talks. Interviews met professionals uit het bollenvak die, onder leiding van gespreksleider Monique Ooms, met elkaar in gesprek gaan over wat op dat moment actueel is.

Effecten coronacrisis

Op woensdagavond 10 juni om 20.00 uur praten Jaap Bond (KAVB), Foeke Gardenier (Hobaho), Jeroen van het Kaar (IGH), Leo van Leeuwen (CNB) en Henk Westerhof (Anthos) met elkaar onder andere over de effecten van corona op het bollenvak, de alliantie die zij hebben gevormd, en tot welke blijvende veranderingen deze crisis zal leiden. Houd voor meer informatie de Facebook-pagina van Greenity in de gaten.