GreenportLIVE: Bloeiend werkgeverschap in de Greenport

Goed werkgeverschap in een lokale context

Onder goed werkgeverschap wordt een aantal wettelijke plichten verstaan. Maar de basis ligt in het willen zorgen voor de mensen die voor je werken. Je investeert in die mensen, zodat je ze duurzaam aan je kunt binden. Je zorgt voor een passend salaris en een goede balans tussen privé en werkomstandigheden. En je biedt een veilige werkomgeving. En wanneer wij over arbeidsmigranten spreken, gaat goed werkgeverschap ook over goede huisvesting. Voor dat laatste hebben werkgevers de (lokale) overheid hard nodig. Die gaan immers over de woonprogramma’s waarin de woningen per doelgroep over een gemeente worden verdeeld. Op het creëren van tijdelijke huisvesting komt steeds meer druk te staan. Ingewikkelde ambtelijke en politieke discussies leiden tot vertraging en uiteindelijk tot een economisch risico voor het sierteeltcluster. Tijd om samen haalbare oplossingen te kiezen én te realiseren.

GreenportLIVE op 22 oktober

Daarom organiseren wij een GreenportLIVE. De planning was om dit te doen bij HomeFlex in Katwijk; wat ons betreft een voorbeeldlocatie voor huisvesting van arbeidsmigranten. Helaas is dit niet mogelijk en maken we er een online bijeenkomst van; met een videorondleiding en gesprek over deze huisvestingslocatie, hebben wij Rob Baan, tuinbouwondernemer van het jaar, bereid gevonden zijn geheimen over goed werkgeverschap met ons te delen. Tot slot willen wij graag het gesprek tussen gemeente en de ondernemers uit het bollencomplex faciliteren aan de hand van uitdagende stellingen. Graag nodigen wij lokale bestuurders, politici en ambtenaren uit om in gesprek te gaan met ondernemers uit het sierteeltcluster. Ga jij dit gesprek met ons aan? 

Huisvesting-arbeidsmigranten-duin-en-bollenstreek

Programma en locatie

GreenportLIVE over Bloeiend werkgeverschap op 22 oktober 2020
Tijd: 15.45 – 17.15 uur 
Locatie: online

15.45 uur start inhoudelijk programma:

  • Gerard Mostert – gemeente Katwijk/Greenport
  • Bert Verheij – HomeFlex 
  • Rob Baan – Koppert Cress 
  • Paneldiscussie 
Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Vanaf 15.45 uur is op onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal de bijeenkomst te volgen.
 
Wij nodigen je van harte uit om vragen en stellingen in te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.
Datum:
22 oktober 2020
Tijd:
15.45-17.15 uur

Deel dit artikel

Deelnemers

– Naam