• 23 juni 2020​
GreenportLIVE: Energieke Greenport

De ambitie is groot: de Greenport Duin- en Bollenstreek functioneert klimaatneutraal in 2040! Wat je daar allemaal voor moet doen, dat vertellen een aantal bekende en minder bekende experts tijdens onze – nog steeds digitale – GreenportLIVE op dinsdag 23 juni om 20.00 uur via BO Omroep.

Duurzaamheid-klimaatneutraal-greenport-duin-en-bollenstreek
  • 25 juni 2020
Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona

LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseren samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd.

Chalets-huisvesting-seizoens-arbeiders-greenport-duin-en-bollenstreek
  • 30 juni 2020
Webinar internationale siertelers en academici

Hoe gaan wereldwijd verspreide siertelers om met verandering, de coronacrisis en het ‘nieuwe normaal’? Dat is de vraag die 30 juni 2020 centraal staat tijdens een gratis toegankelijk webinar.

Dr. Charlie Hall, hoogleraar tuinbouwwetenschappen aan Texas A&M University, econoom en autoriteit op het gebied van internationale sierteelt treedt aan als inspirerend gastspreker. Aansluitend vertellen sierteeltkwekers uit Nederland en de Verenigde Staten hoe zij omgaan met de grote vragen van de deze tijd.

verandering-ontwikkeling-greenport-duin-en-bollenstreek
  • 1 juli 2020
Tuinbouw staat stil bij 'servitization'

Op 1 juli organiseren Avag, Hortivation en Rotterdam School of Management het Greenhouse Technology as a Service event. Dit hybride event zal zowel op locatie in het Arts Centre Delft als online te volgen zijn.

Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt servitization kansen. Op 1 juli gaan de sprekers in op diverse aspecten van servitization.

Puzzelstukje-servitization-greenport-duin-en-bollenstreek
  • Augustus / september 2020
Holland Dahlia Event

Het Holland Dahlia Event 2020 is dit jaar in aangepaste vorm.

Waar je vorig jaar nog bij diverse bezoeklocaties de dahlia in haar veelzijdigheid kon zien, gaat het dit jaar iets anders.
Holland Dahlia Event neemt je aan de hand van videoimpressies in augustus en september mee op een online reis langs de veelzijdige dahlia. Van dahlia op pot, tot snijbloem in de retail en voor landscaping.

Bekijk voor de bezoekadressen en data/tijden op de site van Holland Dahlia Event.

Dahlia-greenport-duin-en-bollenstreek
  • 16 augustus 2020
Minister Schouten bij VPRO Zomergasten

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president Carola Schouten (1977) is op 16 augustus de vijfde gast in VPRO Zomergasten.

“Ik zie ernaar uit een kijkje te geven in mijn wereld, waar ik van kan genieten, wat mij bezighoudt. Daarbij horen ook zwaardere thema’s zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid.”

De uitzending is zondag 16 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Minister-Carola-Schouten-Zomergasten-greenport-duin-en-bollenstreek2
  • 1 oktober 2020
Meet-up 1 jaar Tuinbouwakkoord

Het digitale Nationaal Tuinbouwcongres wat gepland stond op 25 juni wordt verplaatst naar 1 oktober. Begin september delen wij meer informatie over de plaats, tijd en het programma van het congres. Het ligt in de planning dat dit congre een  fysieke of hybride bijeenkomst wordt.

Tuinbouwakkoord-greenport-duin-en-bollenstreek
  • 15 t/m 18 juni 2021​
FlowerTrials

Tijdens de FlowerTrials® 2021 presenteren niet minder dan 62 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten, creatieve concepten en ongelooflijk brede assortimenten. Van teelttechnische informatie tot inspiratie voor de retail, en van baanbrekende stappen in de veredeling tot de laatste trends, voor iedereen die werkt met planten en bloemen en ervan houdt, is er een reden om de FlowerTrials® te bezoeken.

Perkgoed-floritrials-greenport-duin-en-bollenstreek