GreenportLIVE: Agrotoerisme, over 'houden van' toeristen

Onze Greenport trekt veel toeristen. Van voor- tot najaar is er altijd wel een bloeiend veld te bewonderen. Toch zijn er in de Duin- en Bollenstreek nog weinig agrotoeristische activiteiten. Samen met de gemeente Lisse organiseren wij een GreenportLIVE over ‘houden van’ toeristen. 
Wij hebben mooie voorbeelden gevonden en sprekers geïnteresseerd om het thema toe te lichten. Denk aan De TulperijAmsterdam Tulip Experience of natuurlijk onze gastheer van de middag: Landwinkel Pennings. Van wat verder weg komen Marbel de Graaf (Leven van de Wind), Petra Barendse (Bezoek Agriport) en Aad Straathof (De Straat-Hof) om hun verhaal persoonlijk toe te lichten en jullie te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan. Heb jij wel eens gedacht aan een nieuwe wending van je bedrijf?
Meld je dan snel aan, want vol = vol. 

agrotoerisme-greenportlive-greenport-duin-en-bollenstreek

Programma over ‘houden van’ toeristen 

15.30 uur Inloop bij Landwinkel Pennings, Hellegatspolder 1, 2160 AX Warmond
15.45 uur Start Plenair Programma

  • Afwisselend video en live-gesprek
  • Introductie plannen gemeente Lisse door wethouder Kees van der Zwet
  • Groepsdiscussie / een-op-een gesprekken met bijdragen van studenten mboRijnland

17.30 uur Nagesprek op gepaste afstand met een drankje
18.30 uur Einde

Inhoud programma:

  • Kees v/d Zwet (wethouder Economie Lisse + voorzitter Greenport DB)

De combinatie van agrotoerisme is belangrijk voor economische, landschappelijke en sociale duurzaamheid van onze Greenport. Gemeente Lisse inventariseert  voor de uitvoeringsagenda Economie en Toerisme de behoefte onder agrariërs om toeristische activiteiten te ontwikkelen. 

  • Aad Straathof (eigenaar en initiatiefnemer de Straat-Hof, een kampeer- en evenementenboerderij in Leimuiden)

Ontstaan vanuit noodzaak en groot geworden door creativiteit. Aad komt met een heel concreet initiatief, dat kansen biedt om evenementen en locaties letterlijk te verbinden. Aad denkt inmiddels serieus na over omvormen van z’n agrarische activiteiten.

  • Marbel de Graaf (eigenaar en initiatiefnemer Leven van de Wind, een evenementenboerderij, verbonden aan windenergie in Wieringerwerf)

Ontstaan vanuit ambitie en toeval en hard gegroeid door slimme combinaties te maken, In het kort: drie keer ‘ja’ zeggen en je hebt een florerende evenementenboerderij. 

  • Petra Barendse (eigenaresse van excursiebedrijf Bezoek Agriport, onderdeel van een ‘normaal’ paprikateeltbedrijf ín een concentratiegebied voor glastuinbouw)

Uitstekend voorbeeld van samenwerken met diverse andere partijen en een echte teamplayer. Petra benadrukt het belang van het vertellen van het eerlijke (en mooie) verhaal over een gesloten sector, die toch prestaties van wereldformaat levert. Daarbij vertelt ze ook hoe je dit in haar optiek moet doen. Petra ziet nog 1.000 kansen en spreekt gemeenten en ondernemers aan op het belang van branding van regio en sector.

Aanmelden is verplicht, er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Direct aanmelden

Datum:
24 september 2020
Tijd:
15.30-18.00 uur

Deel dit artikel

Deelnemers

– Naam