bollen-bloemen-innovatie7

Aftermovie Vier de Lente Festival

Impact, verbinding, respect, educatie zomaar vier woorden die slaan op twee van de belangrijke Nederlandse exportproducten: de bollen en de muziekindustrie. Dansen tussen de tulpen, het bollenvak in de schijnwerpers, een locatie in onze Greenport en de verbinding tussen diverse partijen komt samen tijdens Vier de Lente Festival 2023. Bekijk de aftermovie om in beeld te zien wat
Aftermovie-vier-de-lente-festival-2023-greenport

In de aftermovie Vier de Lente Festival 2023 zien we de Bollenstreek in al haar glorie. Met Vier de Lente Festival midden tussen de tulpen. Waarom? Om de streek en het bollenproduct met de tulp als Holland icoon te verjongen, ofwel om de bollenindustrie en het vak een duurzame toekomst te geven.

Uniek concept

Vier de Lente Festival is een uniek concept en bestond tot vorig jaar nog niet in Nederland. Deze tweede editie was aanzienlijk groter qua bezoekersaantallen, maar ook qua impact en verbinding. Leerlingen van het Fioretti Hillegom hebben twee dagen gewerkt aan de aankleding van het terrein doormiddel van bloemen steken en de leerlingen van diverse basisscholen uit de regio kwamen naar de uitreiking van de Tuinbouw Battle Award, diverse lokale partijen zijn aangehaakt omdat zij het belang zien van de impact die het festival wil creëren. Het festival wordt hierdoor met en voor de streek georganiseerd.

Vier de Lente Award

Vorig jaar werd de eerste Vier de Lente Award uitgereikt, aan de Bollenjongens. Aan hen dit jaar de eer om de tweede award uit te reiken. Mark Hulsebosch reikte de award uit aan Rianne van der Hulst voor haar inzet op het gebied van duurzaamheid en de ondersteuning van de nieuwe generatie bloem- en bloembollenkwekers met inspiratie en trainingen om het bloembollenvak naar de toekomst te brengen.

Die verjonging vond eerder op de dag ook al plaats tijden de Onderwijsochtend van Vier de Lente. Deelnemende basisscholen kwamen naar het terrein voor een speurtocht, de prijsuitreiking van de Tuinbouw Battle, om TikTokkers te zien én om te dansen. Leren en werken in het groen is tenslotte een feestje.

Atermovie Onderwijsochtend Vier de Lente

Benieuwd naar hoe die ochtend er uit zag? Deze aftermovie is binnenkort beschikbaar op onze website.

Aftermovie Vier de Lente Festival