bollen-bloemen-innovatie7

Adri Bom-Lemstra gestart als voorzitter Glastuinbouw Nederland

Adri Bom-Lemstra zwaait af als voorzitter van Greenport West-Holland en start per 1 mei als voorzitter van Glastuinbouw Nederland.
In-de-Spiegel-Adri-Bom-Lemstra-greenport-duin-en-bollenstreek

Sinds afgelopen zaterdag 1 mei is Adri Bom-Lemstra officieel voorzitter van Glastuinbouw Nederland en volgt daarmee Sjaak van der Tak op, en daarmee neemt zij afscheid als gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland.

Bom-Lemstra is sinds 2015 gedeputeerde bij provincie Zuid-Holland. Ze is sinds 2019 verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig. In de vorige collegeperiode had ze Economie, Ruimtelijke ordening en Wonen in portefeuille.

Tuinbouwsector geen onbekende

Bom-Lemstra: “In onze tuinbouw worden producten geproduceerd voor gezondheid en geluk. Groenten, fruit, bloemen en planten. En ook nog eens op een heel innovatieve manier. Aan de andere kant van de wereld weten ze dat, dichtbij huis mogen we dat verhaal veel meer vertellen. Vooral omdat de innovaties uit de sector van belang zijn voor grote vraagstukken waarvoor we staan. Denk aan de energietransitie, circulaire economie en gezondheid. Ik zie ernaar uit daar samen met al die ondernemers werk van te maken.”

Bij Greenport West-Holland neemt Meindert Stolk het stokje over van Adri Bom-Lemstra. Je leest hier meer over in het blog van Jolanda Heistek, programmamanager Greenport West-Holland.

Daarnaast stond Adri Bom-Lemstra ook al eens in onze rubriek ‘In de Spiegel’. Je leest het volledige artikel hier.

Adri Bom-Lemstra gestart als voorzitter Glastuinbouw Nederland