bollen-bloemen-innovatie7

Aan de slag met toekomstscenario’s tuinbouw

Greenports Nederland ontwikkelde met ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uniek gereedschap om ondernemers in de tuinbouw te helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Dit unieke gereedschap zit samengevat in vier extreme en toch plausibele toekomstscenario's.
toekomstscenarios-greenport-duin-en-bollenstreek

Op 17 november 2020 zijn deze toekomstscenario’s voor het tuinbouwcluster gepresenteerd en zei Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland): “Tijdens de coronacrisis hebben we heel direct kunnen ervaren wat de impact kan zijn van grote veranderingen. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Als ondernemer is het goed om voorbereid te zijn om snel de koers van je bedrijf te kunnen aanpassen wanneer de situatie daar om vraagt. De scenario-analyse helpt bedrijven hierbij en is beschikbaar voor alle ondernemers uit het tuinbouwcluster. Zo kan iedereen er zijn voordeel mee doen.”

Greenports Nederland wil peilen of er interesse is bij erfbetreders om een introductieprogramma over de scenario’s te volgen zodat zij samen met hun tuinbouwklanten aan de slag kunnen met de tuinbouwscenario’s. Bij voldoende interesse wordt een speciaal programma voor ontwikkeld.

Meedoen?

Meld je aan bij Pauline Verhagen van Greenports Nederland via communicatie@greenports-nederland.nl. Gebruik als referentie ‘tuinbouwscenario’s’.

Meer informatie?

Op de website www.tuinbouwscenarios.nl is alle informatie terug te vinden over de toekomstscenario’s.

Aan de slag met toekomstscenario’s tuinbouw