bollen-bloemen-innovatie7

2250 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.
bulbs-for-kids-greenport

Miljoen bloembollen

Dit najaar ontvangen maar liefst 2250 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Deelnemende basisscholen

De 2250 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 6 landen: 450 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 800 voor Duitse basisscholen, 400 voor Engelse basisscholen, 350 voor Franse basisscholen,150 voor Canadese basisscholen en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. Hier is te zien welke basisscholen dit zijn.

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2022.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2250 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Organisatie

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie van Royal Anthos. Het doel is om via wereldwijde PR en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bol-op-pot internationaal te stimuleren.

Meedoen?

Wil je volgend jaar meedoen? Meld je aan via Bulbs4Kids.

Project met bollen: Tuinbouw Battle

Naast dit project organiseert Greenport Duin- en Bollenstreek drie keer per jaar de Tuinbouw battle. Tijdens deze battle kweken basisschool leerlingen in de klas hun eigen tulpen. Aan de hand van video’s en hulp van de vrijwilligers zorgen ze er met elkaar voor dat de tulpen op en top groeien en verkoopbaar zijn, weggeven mag natuurlijk ook. Een verkoopplan hoort naast een taakverdeling over de verzoringen van de tulpen ook tot de leerelementen van dit gratis plug and play project. Meer informatie over de Tuinbouw battle vind je hier.

2250 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen