bollen-bloemen-innovatie7

100.000 tulpenbollen geplant op het Maidan plein in Kiev

De honorair consul van Oekraïne in Nederland Emiel de Sèvrèn Jaquet heeft 4 november jl., samen met Arjan Smit van Smit Flowers, ook voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN), de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant, op het Maidan plein in Kiev. “Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne en er zijn steeds meer investeerders die de ongekende kansen in Oekraïne ontdekken”, aldus Emiel de Sévrèn Jacquet.
tulpen-aangeboden-kiev-greenport

De tulpen zijn beschikbaar gesteld door Smit Flowers. “Oekraïne is met haar ruim 42 miljoen inwoners en groeiende economie en een interessante markt voor zowel bloemenexporteurs als toerisme. Ik ben vereerd om deze fantastische kleurenpracht aan de bevolking te kunnen aanbieden” aldus Smit.

De tulpen bloeien in april en mei 2022 en dan vindt een tulpenfestival plaatsvinden in Kiev. In bijzijn van onder andere de burgemeester van Kiev Vitali Klitschko ontvangt men diverse politici, bestuurders en ondernemers uit Oekraïne en Nederland.

Symbolische waarde

Het aantal van 100.000 heeft ook een symbolische waarde. Tijdens de pro-Europese revolutie in 2014 kwamen er meer dan honderd betogers om. Deze ‘Heavenly Hundred’ zijn nationale helden. “Om deze helden te gedenken planten we 1000 tulpen per persoon. Een gebaar om hem of haar te eren en ons respect te tonen voor deze buitengewoon moedige burgers”, verklaart de Sévrén Jacquet.

Het Honorair Consulaat in Amsterdam organiseert in mei 2022 een handelsmissie naar Kiev.

www.tulpenfestival.eu  & www.consulaatukr.nl

Op de foto: Arjan Smit, Emiel de Sèvrèn Jaquet, vertegenwoordiger Ukraine Airlines & 2 medewerkers plantsoenendienst Kiev.

100.000 tulpenbollen geplant op het Maidan plein in Kiev