bollen-bloemen-innovatie7

Winnaars Tuinbouw Battle winnen ook Gouden Bloembol 2022

Basisschool de Paradijsvogel uit Vogelenzang won dit jaar de Tuinbouw Battle en valt ook in de prijzen via de bloembollencampagne van Bulbs4Kids. Met vijf andere scholen wereldwijd zijn zij de (Nederlandse) winnaar van de Gouden Bloembol Award 2022.
ICK-Paradijsvogel-wint-gouden-bloembol-2022

De zes klassen ontvangen De Gouden Bloembol 2022 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.250 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen, om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Wedstrijd

Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden, om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2022. Er zijn meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: IKC de Paradijsvogel (Groep 5 en 6) uit Vogelenzang, deelnemer en winnaar Tuinbouw Battle 2021-2022
  • Duitsland: OGS August-Döhr-Schule (Klasse 1-4) uit Marl
  • Engeland: Roundwood primary (Class N-6) uit Harpenden
  • Canada: James McKinney Elementary School (Grade 1) uit Richmond
  • Frankrijk: École Notre Dame (CP – CE – CM) uit Lavoute-Chilhac
  • Zweden: Kättilsmåla skola (F-1) uit Karlskrona.

De winnende klassen ontvangen de Gouden Bloembol Award 2022, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje.

Tuinbouw Battle

Met de Tuinbouw Battle streven we ernaar om de jeugd meer kennis bij te brengen over de bloembollensector (breed: sierteeltsector), interesse bij scholieren te wekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven. Op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle is alle informatie te vinden. Gelijk aanmelden voor het najaar 2022 of voorjaar 2023 kan via communicatie@greenportdb.nl.

Winnaars Tuinbouw Battle winnen ook Gouden Bloembol 2022