bollen-bloemen-innovatie7

Winnaars Tuinbouw Battle ronde 2 ontvangen prijs

Basisschool de Meerpaal (Leiden) en Daltonschool Klaverweide (Noordwijk) zijn de winnaars van de Tuinbouw Battle ronde 2. De groepen 7 en 8 deden mee aan deze battle waarbij tulpen gekweekt werden in de klas. Beide klassen werden uitgekozen als winnaars vanwege hun grote inzet en creativiteit rondom het thema ‘kweken in de klas’.

De Tuinbouw Battle, een initiatief van Greenport Noord-Holland Noord, is een succes de Duin- en Bollenstreek. Ronde 2 startte in maart met 4 scholen en 5 klassen uit Rijnsburg, Sassenheim, Leiden en Noordwijk, het maximale wat haalbaar is per ronde. De leerlingen van alle basisscholen kweekten in de klas hun eigen tulpen. Als opdracht kregen zij mee om, naast de verzorging, een verslag te schrijven over de kweek, het verzorgen en verkopen van de tulpen. Daarbij mochten zij al hun creativiteit laten gaan en dat lieten de leerlingen zich geen twee keer zeggen. Naast een mooi geschreven verslag en eigen ontworpen inpakmateriaal, werd er een heuse vlog gemaakt over de ervaringen rondom het kweken, kwam op één van de scholen een kunstenares langs en werd de school versierd met eigen geschilderde tulpen.

Verkoop

Onderdeel van het educatieve programma van de Tuinbouw Battle is het verkopen of weggeven. Hoeveel tulpen gaan er in een bos, wat is de verkoopprijs en wat gebeurt er met de opbrengst, zijn vragen die de leerlingen samen moeten beantwoorden. Deze ronde kozen de leerlingen er voor om het eindproduct te verkopen en dat deden ze niet onverdienstelijk. Er werd flink wat geld opgehaald om een klassefeest te organiseren (indien mogelijk i.v.m. corona) en buitenspeelmateriaal aan te schaffen. Het leuke hierbij is dat de aanschaf in overleg gaat met de andere klassen van de school.

Startdata Tuinbouw Battle bekend

Eind 2021 en begin 2022 gaat deze gratis groene battle, waarbij Onderwijs en Arbeidsmarkt van Economic Board Duin- en Bollenstreek ook een rol speelt, weer van start en scholen kunnen zich aanmelden via communicatie@greenportdb.nl.
Meer informatie over dit educatieve project is te vinden op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle.

Winnaars Tuinbouw Battle ronde 2 ontvangen prijs