bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol ‘van koeien naar 70 soorten tulpen’

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. Dione neemt je mee 'van koeien naar tulpen', in onze derde vlog in de serie #uitjebloembol.
#uitjebloembol-dione-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Vanaf je vakantiebaan doorstromen tot zzp’er tussen de tulpen, iets heel anders dan de veehouderij . Dat is wat Dione heeft gedaan en zij werkt al een tijdje met heel veel plezier bij Vd Slot Tulips B.V. – Voorhout.

#uitjebloembol neemt je mee op een werkdag van Dione, die je van alles uitlegt over het rooien, plantgoed en zie je 1 van haar leuke collega’s voorbij komen!

Naast dat ze bij Van der Slot tulpen kweken in de grond/op het land, doen ze ook veel aan duurzaamheid. Op het gebied van telen, gewasbeschermingsmiddelen en de inzet van personeel. Dione werkt met een aantal Poolse collega’s, zo ook Sylwia die dankzij Dione ook al een aardig woordje Nederlands spreekt.

Kijk je mee naar de vlog van Dione?

Volgende vlog online

Benieuwd naar onze volgende vlog? Deze komt maandag online en dan neemt Julia (vorig jaar ook te zien in deze vlogserie) je mee naar het bedrijf van haar ouders en haar overburen.

Vlogs gemist? Klik op de namen en bekijk de vlogs van Olav en Elise.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol ‘van koeien naar 70 soorten tulpen’