bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol op land dat bij elkaar 320 voetbalvelden groot is. Als dat geen scoren wordt?!

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. In onze allereerste vlog van deze serie neemt Olav van 21 jaar je mee naar het bedrijf waar hij nu al zo'n 2 jaar werkt, WAM Pennings in Noordwijkerhout.
#uitjebloembol-olav-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Het grote bollenbedrijf WAM Pennings uit Noordwijkerhout teelt tulpen op 160 hectare land. Dat is net zo groot als 320 voetbalvelden! Samen met 20 vaste medewerkers en 80 seizoensarbeiders klaren Olav en zijn collega’s de grote klus van het binnen halen van de bollen (rooien noem je dat), het schoonmaken, pellen en exporteren van de bollen. Een heel hoop werk maar als goed team klaren ze elk jaar weer op tijd de klus.

Kijk mee met Olav en kom er achter dat er in het bollenvak ook heel veel aan duurzaamheid wordt gedaan. Olav legt het je allemaal uit en laat je natuurlijk wat behind the scenes beelden bij WAM Pennings zien.

Volgende vlog online

Benieuwd naar onze volgende vlog? Die is met Elise die werkt op een proeftuin van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Haar vlog zie je maandag 9 augustus online verschijnen.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol op land dat bij elkaar 320 voetbalvelden groot is. Als dat geen scoren wordt?!