bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol op de ‘prikkelende werkplek’ van Thijs

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. Thijs neemt je mee tussen de prikkelende distels en alchemilla. Twee bloemen die heel anders groeien. Hoe? Dat vertelt Thijs en #uitjebloembol neemt je mee.
#uitjebloembol-thijs-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Thijs Nulkes is 21 jaar en werkt bij het bedrijf van zijn vader, Win BLOOM in Noordwijkerhout. Deze kwekerij is gespecialiseerd in alchemilla en eryngium (ook wel distels genoemd). Bij WiN BLOOM werken naast Thijs en zijn vader Theo nog drie vaste medewerkers. Momenteel is het een drukke periode maar Thijs heeft tijd gemaakt om met veel plezier te vertellen over zijn dagelijkse werkzaamheden.

Prikkelend beroep

Naast dat de distel – vanwege zijn diepblauwe kleur – de lievelingsbloem van Thijs is, vraagt deze bloem ook veel onderhoud. Ze groeien wat langzaam en daardoor krijgt onkruid de kans om te groeien. Thijs en zijn collega’s blijven dat handmatig voor en dat doen ze op een wel heel ‘chille’ manier… Benieuwd? Kijk mee naar de vlog van Thijs waarin hij laat zien hoe ze het onkruid wieden en waarin hij oproept om in het groen te gaan werken; de leukste en dynamische sector die er is!

Volgende vlog online

Benieuwd naar onze volgende vlog? Deze komt donderdag 26 augustus online en dan nemen Cas, Jasmijn en Britt je voor het tweede jaar op rij mee naar het familiebedrijf van hun vaders, Lubbe Lisse. Hun vlog van vorig jaar bekijk je via deze link.

Vlogs gemist? Klik op de namen en bekijk de vlogs van Olav, Elise, Dione en Julia.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol op de ‘prikkelende werkplek’ van Thijs