bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol met enthousiaste Noordwijkerhoutse Julia

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. Julia werkt tijdens de zomervakantie met haar vriendinnen niet alleen bij het bedrijf van haar vader, ze vindt het zo leuk en werkt ook bij de overburen. #uitjebloembol neemt je mee.
#uitjebloembol-julia-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Vorig jaar vlogde Julia ook al voor ons in de vlogserie #uitjebloembol. Ze vertelde toen uitgebreid over het hollen van de hyacintenbollen. Een belangrijke klus die zij samen met een aantal scholieren klaarde tijdens de zomervakantie. Ook dit jaar neemt Julia ons weer mee naar het bedrijf van haar vader, Gebr. Hogervorst in Noordwijkerhout. Het werken met vriendinnen in de sector is zo leuk dat ze ook bij de overburen aan de slag gaat.

Met vriendinnen aan de slag tijdens de zomervakantie

Het hollen van de hyacintenbollen gebeurt elk jaar weer en Julia werkte met 15 meiden vijf dagen aan deze klus. Als de bollen gehold zijn, gaan ze de kas in. Na het hollen ging Julia aan de slag bij de overburen, waar ze met tulpen werkt; ze pelt en telt ze. In #uitjebloembol laat ze vol enthousiasme zien hoe de bollen gesorteerd worden op maat en het proces op de band gaat.

Kijk je mee naar de vlog van Julia?

Volgende vlog online

Benieuwd naar onze volgende vlog? Deze komt donderdag online en dan neemt Thijs Nulkes van WiN Bloom je mee op de kwekerij die gespecialiseerd is in alchemilla en eryngium.

Vlogs gemist? Klik op de namen en bekijk de vlogs van Olav, Elise en Dione.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol met enthousiaste Noordwijkerhoutse Julia