bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol met Elise in een proeftuin. Dat ‘smaakt’ naar meer…

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. Elise neemt ons een dagje mee naar haar bijzondere werkplek: een proeftuin van de KAVB in Lisse. Dat smaakt naar meer...
#uitjebloembol-elise-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Elise is net 16 jaar en werkt al 3 jaar in haar zomervakantie voor de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), de branchevereniging van de bloembollensector.

Samen met Wessel werkt zij de hele zomer op een proeftuin in de gemeente Lisse. Een proeftuin is – anders dan je misschien in eerste instantie zou denken – een stuk land waar proeven worden gedaan met bollen en onderzoeken ze mogelijke nieuwe rassen, ook wel cultivars genoemd met een moeilijk woord.

Elise legt je uit wat ze precies doet – en dat is eigenlijk best wel heel bijzonder en belangrijk werk – en waarom ze het zo leuk vindt. En dat is niet alleen omdat het goed betaalt… Kijk je mee?

Volgende vlog online

Benieuwd naar onze volgende vlog? Deze komt donderdag online en dan neemt Dione je mee naar Van der Slot Tulips uit Voorhout. Deze kweker ken je wellicht wel van zijn acties voor de zorg. Daarnaast houden zij zich ook bezig met duurzaamheid. Hierover lees je meer in dit artikel.

Onze eerste vlog van Olav gemist? Je bekijkt hem hier.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol met Elise in een proeftuin. Dat ‘smaakt’ naar meer…