bollen-bloemen-innovatie7

#uitjebloembol in Lisse met Cas, Britt en Jasmijn

In de vlogserie #uitjebloembol nemen een aantal jongeren je een dag mee tijdens hun (vakantie)baan tussen de bollen en de bloemen in onze Greenport. Cas, Britt en Jasmijn werken bij het bedrijf van hun vaders, Lubbe Lisse. Vorig jaar deden ze ook al mee en laten je nu o.a. zien waarom biodiversiteit belangrijk is. #uitjebloembol neemt je mee.
#uitjebloembol-lubbe-vlogserie-greenport-duin-en-bollenstreek

Vorig jaar zag je Cas, Britt en Jasmijn – die werken bij Lubbe Lisse – ook al voorbijkomen in onze vlogserie #uitjebloembol. Dit jaar laten ze je zien wat er tijdens het rooien gebeurt en waarom het zorgen voor genoeg verschillende bloemen en planten (biodiversiteit) belangrijk is voor onze omgeving en de natuur. Zo is het heel goed om meer groen in je tuin te hebben; tegels er uit en groen er in. Goed voor de natuur, om naar te kijken en op deze manier kan ook het water beter weg als er veel regen valt.

Kijk je mee naar de vlog van deze drie binnen het familiebedrijf van hun vaders?

Volgende vlog online

De volgende en laatste vlog is van Anouk. Zij werkt bij Natural Bulbs, een bedrijf dat biologische bollen verkoopt. Wat biologisch inhoudt vertelt Anouk je maar al te graag samen met haar manager Rob.

Vlogs gemist? Klik op de namen en bekijk de vlogs van Olav, Elise, Dione, Julia en Thijs.

Vragen?

Heb je vragen over deze leuke bijbaan of over de sector? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl.

In de serie #uitjebloembol ‘Power-up your summer job’ nemen scholieren en studenten je mee op hun werkdag in het sierteeltcluster. Ze laten je zien wat hun dag inhoudt, welke werkzaamheden ze verrichten en hoe gezellig en leuk het is om in het groen te werken.

#uitjebloembol in Lisse met Cas, Britt en Jasmijn