energie-besparen-kas-subsidie

Het thema van Kom in de Kas in 2023 is Groene Liefde. Daarom wordt het publiek specifiek vandaag, Valentijnsdag, uitgenodigd om op 1 en 2 april in een van de negentien deelnemende regio’s, verspreid over Nederland, in de kassen te komen kijken. Valentijnsdag staat helemaal in het teken van de liefde en dat doet Kom in de Kas ook. Maar dan wel een hele bijzondere liefde, namelijk Groene Liefde! Voor elkaar, voor de sector, voor de kweker, voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Onder het motto van “Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt” en “Je bent nog maar een paar kilometer van jouw Groene Liefde verwijderd”, worden mensen geïnspireerd om een bezoek te brengen aan de kas. Dat kan in het eerste weekend van april in negentien regio’s: Aalsmeer, Almere – Buitenvaart, Arnhem Nijmegen, Bommelerwaard, De Ronde Venen, Emmen, Friesland, Groningen, Heemskerk, Heerhugowaard, Koekoekspolder, Limburg, Midden-Betuwe, Nieuwveen, Noordoostpolder, Rijnsburg, Voorne-Putten, Westland en Zeeland kunnen op zaterdag en/of zondag bedrijven worden bezocht.

Groene Liefde voor altijd

Binnen de campagne is er aandacht voor de circulaire tuinbouw. Nederlandse glastuinders investeren immers al jaren in slimme oplossingen om efficiënt en verantwoord om te gaan met energie, water en restafval. Daar profiteert iedereen van. Denk aan restafval van bijvoorbeeld paprika’s, tomaten en chrysanten dat in gedroogde vorm terugkomt in bouw- en isolatiematerialen. Of het regenwater dat wordt gebruikt in de kas en opgevangen om wateroverlast in de omgeving te voorkomen. Zo werkt de glastuinbouw aan Groene Liefde voor altijd.

Werken in de kas

In samenwerking met Kasgroeit wordt er in een aantal regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Bezoekers die hun Groene Liefde in de kas hebben ontdekt kunnen zo gelijk informatie inwinnen en in gesprek gaan over de mogelijkheden om dagelijks met hun met passie in de kas aan de slag te gaan.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas presenteert de glastuinbouw aan het grote publiek als een toekomstgerichte en professionele sector. Een sector die op een verantwoorde wijze onderneemt, van belang is voor de maatschappij én waar toekomst is voor mensen om in te werken.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via FacebookInstagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Downloads

Bron: Glastuinbouw Nederland

Kom in de Kas op 1 en 2 april 2023 in 19 regio’s

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *