bollen-bloemen-innovatie7

Greenport Duin- en Bollenstreek start dit najaar met Directeur voor 1 Dag

De kick-off van Directeur voor 1 Dag was maandagochtend 7 augustus bij Bloemenbureau Holland in Aalsmeer. Een aantal nieuwe partners doet vanaf dit jaar mee, waaronder Greenport Duin- en Bollenstreek. In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen 25 hbo/wo topstudenten de kans om voor één dag de rol van een inspirerende directeur in de Food & Flower industrie over te nemen. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd.
Kick-off-Directeur-voor-1-Dag-greenport-duin-en-bollenstreek

Uitbreiding partners en regio’s

Nieuw dit jaar is dat Directeur voor 1 Dag landelijk gaat. Zo kunnen studenten ook kennismaken met bedrijven in de regio van Seed Valley (Noord-Holland), Fruit Tech Campus (Gelderland), Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Zo zijn ook meerdere sectoren binnen de Food & Flower industrie vertegenwoordigd. Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis waren al partner in dit initiatief.

“De uitbreiding in regio’s betekent dat we nog meer studenten de kans kunnen geven op een unieke ervaring en om kennis te maken met onze sector, waarbij we ook de breedte van de Food & Flower industrie kunnen laten zien.”, aldus initiatiefnemer Lenny Dijkshoorn. 

Jongeren enthousiasmeren voor de Food & Flower industrie

Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Dit gebeurt vanuit HortiHeroes waarin een aantal partners samenwerkt. Sinds kort gebeurt dit ook landelijk en is Greenport Duin- en Bollenstreek ook partner van Directeur voor 1 Dag (D1D). Op deze manier krijgen studenten de kans op een uniek kijkje in de sector; 25 hbo/wo-studenten mogen één dag op de stoel van een directeur zitten. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd.

“We zien een terugloop in aanwas van jongeren op groene opleidingen en ook de doorstroom vanuit niet-groene opleidingen naar de groene sector blijft achter. In onze Greenport gebeurt al best wat als het gaat om promotie van de sector (Green Unplugged, de Tuinbouw Battle, Vier de Lente Festival, Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek) en Directeur voor 1 Dag is daar een mooie aanvulling op. Al deze activiteiten komen aan bod van basisschool tot middelbare school tot aan vervolgopleidingen. Het is fijn om met landelijke partners samen te werken die zich ook inzetten voor de Food & Flower industrie. Zo versterken we elkaar en zorgen we landelijk voor een sterk imago.”, aldus Maarten Prins – programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek.

Meedoen met Directeur voor 1 Dag?

Wil jij als directeur ook je stoel voor een dag afstaan aan een student? De directeur kan zelf een dag in de week van 13-17 november kiezen waarop hij/zij de student kan ontvangen.
Wil je meer weten of direct aanmelden, dat kan door een mail te sturen naar Eva van der Kwast (ev*@gr*********.nl). Meer informatie is te vinden op de website van HortiHeroes (https://hortiheroes.com/career/directeur-voor-1-dag/).

Over HortiHeroes

Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & Flower industrie. Daarnaast zetten ze zich in voor het opdoen van nieuwe ideeën én oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.

Greenport Duin- en Bollenstreek start dit najaar met Directeur voor 1 Dag