bollen-bloemen-innovatie7

Greenport partner in Cargoloop Holland

Greenport Duin- en Bollenstreek is partner in het project Cargoloop Holland. Deze samenwerking tussen 28 partijen onderzoekt de mogelijkheden van deze techniek.
Cargo-route-greenport-duin-en-bollenstreek

In de Randstad wordt onderzoek gedaan naar een pilotroute die een eerste stap zou vormen in het creëren van een pan-Europees emissieloos hyperloopnetwerk. De randvoorwaarden en effecten van een hyperloopverbinding voor cargo tussen belangrijke en volume-intensievehubs in de provincies Noord-en Zuid-Holland, worden onderzocht door een uitgebreide coalitie van (inter-)nationale bedrijven, overheden en netwerkorganisaties. Dat legden de partijen eerder deze week vast in een convenant.

Het doel is dat het gezamenlijk onderzoek uitdagingen identificeert en oplossingen biedt waarmee ook stedelijke gebieden elders in Europa worden geconfronteerd, waardoor de weg wordt geëffend voor investeringen in hyperloopinfrastructuur over het hele continent. Zo’n netwerk zou het mogelijk maken om goederen in slechts uren in plaats van dagen door Europa te verzenden, en wereldwijd in een kwestie van dagen.

Lees hier het volledige persbericht.

Greenport partner in Cargoloop Holland

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin