bollen-bloemen-innovatie7

Werksessie en webinar: Lerende en sociaal innovatieve organisaties

De omgeving van een glastuinbouwbedrijf verandert steeds sneller. Er komen als sector complexe vragen op ons af: bijvoorbeeld hoe hou je het werk interessant en uitdagend? Heb ik straks voldoende arbeidskrachten? Een sterk bedrijf zal antwoord kunnen geven op deze problemen. Als directie kun je deze problemen nooit alleen oplossen. Je hebt je medewerkers maar ook externen nodig om samen te leren en daardoor te innoveren. Innoveren en leren zijn nauw met elkaar verbonden. Werken = innoveren = leren.

Deze middag bestaat uit twee delen; een werksessie en een webinar en gaat over de lerende en sociaal innovatieve organisatie.

Werksessie en webinar: Lerende en sociaal innovatieve organisaties

Deze werksessie (13:30-14:30 uur) begint met het schetsen van een richting – door Kasgroeit: het gewenste toekomstbeeld. Vervolgens ga je hier op een interactieve manier mee aan de slag. Aan het eind van deze werksessie heb je een beeld geschetst.

Het webinar (14:30-15:30 uur) wordt geleid door Jacqueline Kroon (Glastuinbouw Nederland) en gaat in op de volgende punten:

  • Belang van leren in de organisatie door Anneke Postma (Kasgroeit)
  • Leren en daardoor het innoveren in organisaties stimuleren door Wouter van der Torre (TNO)
    Wat is een lerende organisatie en welke factoren spelen? Wat kun je hiermee in de praktijk en hoe doe je dat dan? Wat is het rendement van leren en ontwikkelen op het bedrijfsresultaat?
  • Hoe nu verder? Voorbeeld vanuit de ondernemerspraktijk: Kiepflower

Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 18 februari, 10.00 uur. Klik hier.
Op 11 februari is er ook een webinar van Glastuinbouw Nederland, over arbeid en robotisering. Ook hiervoor is aanmelden mogelijk, tot 11 februari 10:00 uur. Klik hier.

Datum

18/02/2021

Tijd

13:30 - 16:30

Locatie

Dit is een online evenement:
Meld je aan via Glastuinbouw Nederland
Werksessie en webinar: Lerende en sociaal innovatieve organisaties