bollen-bloemen-innovatie7

Werkbezoek aan huisvestingslocatie bij agrarisch ondernemer in Erica

Greenports Nederland en LTO Nederland organiseren een werkbezoek op maandag 27 november bij een huisvestingslocatie voor internationale medewerkers bij glastuinbouwbedrijf Drenthe Growers in Erica. Geïnteresseerden die te maken hebben met het thema ‘huisvesting internationale medewerkers’ zijn dan welkom bij deze komkommerkweker. De internationale medewerkers die bij Drenthe Growers werkzaam zijn, wonen en werken op dezelfde locatie. De SNF-gecertificeerde huisvesting is grotendeels gerealiseerd in arbeiderswoningen en enkele units. Daarnaast zijn er extra voorzieningen zoals een gezamenlijke kantine en een sportveld.

Werkbezoek aan huisvestingslocatie bij agrarisch ondernemer in Erica

Het werkbezoek is onderdeel van een reeks van bedrijfsbezoeken in Nederland. Eerder werd een bezoek gebracht aan een grootschalige huisvestingslocatie in Zeewolde; aan een huisvestingslocatie op het bedrijfsterrein van een agrarisch ondernemer in Noord-Limburg; en aan een woontoren op een bedrijventerrein in Aalsmeer. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijk gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die geleerd zijn. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma

Het werkbezoek begint op maandag 27 november om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Inge Bergsma-de Vries van Drenthe Growers geeft een presentatie en verzorgt de rondleiding door de huisvestingslocatie. De gemeente Emmen is aanwezig om vanuit de gemeente het beleid inzake huisvesting internationale medewerkers toe te lichten. Dagvoorzitter is Sandra Berenpas, programmamanager van Greenport Noord. Ook is er kort een woord voor Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord en voor Nees van Wolfswinkel, voorzitter van de ‘Bestuurlijke tafel huisvesting internationale medewerkers’.

Aanmelden en doelgroep

Meld je voor dit werkbezoek aan via dit aanmeldformulier. Wees er op tijd bij, er is ruimte voor ongeveer vijftig deelnemers. Vol = vol. Ben je, na aanmelding, alsnog verhinderd, laat het dan weten, zodat de organisatie iemand anders kan benaderen. De doelgroepen van het werkbezoek zijn gemeentebestuurders, ambtenaren die huisvesting internationale medewerkers in hun portefeuille hebben en geïnteresseerde ondernemers. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met het programma.

Werkbezoek aan huisvestingslocatie bij agrarisch ondernemer in Erica

Datum

27/11/2023

Tijd

10:00 - 12:30

Locatie

Locatie nog onbekend