bollen-bloemen-innovatie7

Webinar vitale teelt hyacint

Laat je tijdens het webinar op 13 april 2021 bijpraten over het POP3 project Vitale Teelt Hyacint. Programmamanager Andries Middag gaat in gesprek met de twee telers Rob van Haaster en Peter van Saase, Piet van der Poel (Markglory en bestuurdslid Greenport Duin- en Bollenstreek) en Wouter GRoenink (WUR).

Webinar vitale teelt hyacint

Samen met KAVB en Wageningen University & Research organiseren wij het webinar ‘Naar een vitale teelt hyacint’. Tijdens dit webinar gaat gespreksleider Andries Middag (programmamanager van Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met de deelnemers aan het POP3 project “Vitale Teelt Hyacint”.

Penvoerder (Markglory) Piet van der Poel, de telers Rob van Haaster en Peter van Saase en onderzoeker Wouter Groenink (Wageningen University & Research) praten je bij over dit onderzoek aan de hand van het volgende programma:

  • Introductie vitale teelt
  • De ambitie van het onderzoek
  • Het belang van dit onderzoek
  • De belangrijkste resultaten
  • De toekomst van de hyacintensector.

Waarom het onderzoek vitale teelt hyacint?

In samenwerking met alle ketenpartijen uit de hyacintensector wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een nieuw teeltsysteem. De ambitie van het onderzoek is:

  • Het ontwikkelen van een nieuw schoon teeltsysteem – “éénrichting teeltsysteem”
  • Het produceren van een duurzame ziektevrije en residuvrije hyacintenbol
  • Afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen verminderen.


In het kort

Webinar: ‘Naar vitale teelt hyacint’ op 13 april 2021
Tijd: 20.00-21.00 uur
Locatie: Online

Aanmelden voor 13 april

Stuur een e-mail naar vanderhulst@kavb.nl. Heb je specifieke vragen dan kan je deze gelijk meesturen zodat wij hier in het webinar aandacht aan kunnen besteden. Na aanmelding krijg je – uiterlijk – 1 dag van te voren de link toegestuurd waarmee je toegang hebt tot de livestream van het webinar.

Datum

13/04/2021

Tijd

20:00 - 21:00

Locatie

Dit is een online evenement:
vanderhulst@kavb.nl
Webinar vitale teelt hyacint