bollen-bloemen-innovatie7

Enjoy the Flowers

Enjoy the flowerfields biedt een online alternatief om de bloeiende velden te bekijken. Met #enjoyathome roept het campagneteam van Enjoy the Flowers iedereen op om de bloeiende bollenvelden dit jaar vanuit huis te bewonderen.

Houd jezelf en de kwekers gezond #enjoyathome

Met #enjoyathome roept het campagneteam van Enjoy the Flowers iedereen op om de bloeiende bollenvelden dit jaar vanuit huis te bewonderen. Dit sluit aan bij het overheidsbeleid: #blijfthuis als je niet naar buiten hoeft. Een zonnig paasweekend en de kleurige en geurende velden lijken het recept om toch de velden te bezoeken. Echter de middelen die beschikbaar zijn voor de kwekers om mensen van de velden te weren, zijn inmiddels allemaal uitgegeven. Daarom opnieuw een dringend beroep op iedereen van binnen en van buiten de streek: enjoyathome!

De sierteeltsector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Diverse acties zijn gestart om de kwekers zoveel mogelijk te steunen om nog iets van afzet te behouden. Aan de oproep #steundekweker kleven echter ook nadelen. De belangrijkste: het trekt mensen naar de streek en het buitengebied in. Terwijl deze mensen, volgens het nieuwe normaal, thuis horen te blijven. Handhavers kunnen niet werkeloos blijven toezien en zijn genoodzaakt boetes uit te delen. Die kunnen hoog oplopen. Zowel voor de individuen als ook de locaties waar de mensen zich verzamelen.

Een ander nadelig effect van het bezichtigen van de bollenvelden is dat kwekers niet vrij zijn om aan het werk te zijn op hun eigen land. Helaas weten nog steeds veel mensen niet dat de velden privéterrein zijn en dat je er zonder toestemming niet zomaar op mag. Omdat er dit jaar geen vrijwilligers (ambassadeurs) op de velden kunnen staan, moet de kweker zelf bezoekers te woord staan. Dat betekent dat zij ongewild in contact komen met mensen die zij niet kennen. De risico’s die dit met zich meebrengt kan de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar brengen. De dranghekken en kuubskisten zijn niet toereikend om alle velden af te zetten.
Help de kwekers om de geslotenheid van de velden niet het nieuwe normaal in de Bollenstreek te laten zijn, #alleensamen kunnen wij het virus terugdringen dus #blijfthuis en #enjoyathome.

Op de website www.enjoytheflowerfields.com is een alternatief te vinden. Hier kan je diverse filmpjes van de bloeiende velden bekijken. En er zijn verschillende links naar online bloemenverkoop te vinden. Op deze manier draagt het campagneteam dit jaar bij aan jouw gezondheid én die van de kweker.

Enjoy the Flowers