bollen-bloemen-innovatie7

Directeur voor 1 Dag: 35 directeuren in spé aan de slag

Vanaf vandaag gaan 35 hbo- en wo-studenten ofwel directeuren in spé aan de slag bij 35 Nederlandse topondernemers in de Food & Flower Industrie. Op één dag krijgen zij de kans om alle achter ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en de dynamiek van de Food & Flower Industrie. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.
directeur-klaas-jan-royal-van-zanten-student-anouk-directeur-voor-1-dag

Nieuw dit jaar is dat er meer spreiding is over regio’s in Nederland waar de Food & Flower Industrie is vertegenwoordigd, waaronder Seed Valley, Fruit Tech Campus, Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Een unieke samenwerking, met mooie dekking over Nederland.

Verrassende aanmeldingen

De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en met verschillende studie-achtergronden van Econometrie tot biomedische wetenschappen, van ondernemen en innoveren tot hr en van dierveehouderij tot communicatie. Kortom: veel variatie en allemaal nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers

Deelnemende bedrijven zijn onder andere: Koppert Cress, Syngenta, Abemec, Royal van Zanten, Dutch Flower Group, JUB Holland, Keukenhof, Nieuwkoop Europe, LTO Noord, Bejo zaden. De volledige lijst is hier te vinden.

Initiatiefnemers

Dit initiatief is ontstaan om hbo- en wo-studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de Food & Flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus initiatiefnemer en projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het aantrekken van talent is niet iets eenmaligs, het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

Greenport Duin- en Bollenstreek steunt dit initiatief om hbo- en wo-studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de groene sector van harte. “Naast de Tuinbouw Battle voor de basisschool en Green Unplugged voor de middelbare school, is Directeur voor 1 Dag op het hbo en de universiteit en mooie toevoeging. De behoefte aan talent in de groene sector is groot en ook bij deze doelgroep mag de bekendheid rondom de sector en de carrièrekansen daar vergroot worden. Daarnaast is het een mooie manier voor bedrijven om te zien hoe de volgende generatie naar hen kijkt”, aldus programmamanager Maarten Prins.

Over HortiHeroes

HortiHeroes is het platform voor innovatie en startups in de Food & Flower Industrie. Haar programma’s en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en ontwikkelen van talent (studenten, startups en ondernemende (young) professionals) met vernieuwingsdrang. Op deze manier wil zij innovatie aanjagen, bedrijven laten groeien en bijdragen aan een leefbare, gezonde en hongervrije wereld.

Directeur voor 1 Dag: 35 directeuren in spé aan de slag