bollen-bloemen-innovatie7

Demo voor omwonenden op Demoveld Bollenstreek

De Bollenjongens gaven op donderdag 16 mei aan de omwonenden van het Demoveld Bollenstreek tekst en uitleg over wat zich er allemaal afspeelt op het normaal zo rustige stukje grond in Hillegom.
demoveld-bollenstreek-bollenjongens-uitleg-greenport-hillegom

Het Demoveld Bollenstreek ligt aan de Schelpvisserlaan in Hillegom, een kleine een rustige straat. Een plek waar alleen bestemmingsverkeer komt en over het algemeen niet veel activiteit is op het land er omheen. Nu het Demoveld Bollenstreek volledig in gebruik is, is er meer reuring dan de bewoners van de straat gewend zijn. Reden genoeg om de omwonenden uit te nodigen op (en later ook in) het demoveld en te informeren over alle activiteiten aldaar: wat gebeurt er en waarom, uitleg over de bollenteelt in zijn algemeenheid, wat de Bollenjongens doen om zo schoon mogelijk te werken en welke insectenvallen er staan. 

Na de koffie en verdere uitleg lieten de Bollenjongens in het veld zien wat hun opviel: zoals schimmelplekjes op het blad, die hopelijk nog indrogen. De planning is dat er volgend jaar hyacinten bloeien. “Dan gaat het hier lekker ruiken!”, aldus een buurvrouw. Daarnaast staat ook op de planning dat dit demoveld vaker open gaat voor het publiek. Lees meer over het Demoveld Bollenstreek >>>

demoveld-bollenstreek-bollenjongens-uitleg-greenport-hillegom
Demo voor omwonenden op Demoveld Bollenstreek