bollen-bloemen-innovatie7

Bollenstreek in Bedrijf: 30e editie

Op zaterdag 12 augustus vindt de - alweer - 30e editie van Bollenstreek in Bedrijf plaats. Dit jaar in Het Langeveld, gemeente Noordwijk. Maar liefst acht agrarische bedrijven zetten hun deuren van 10.00-16.00 uur open voor het publiek. Op deze manier wil de agrarische sector haar omgeving laten kennis maken en ervaren met wat er gebeurt in de schuren en op het land.
Bollenstreek-in-Bedrijf-2022-greenport

Maar liefst acht bedrijven doen mee met de 30e editie van Bollenstreek in Bedrijf (BiB). De bedrijven bestaan uit een mix van vasteplantenkwekers, zomerbloeiers, bloemen- en bollenkwekers. Het Langeveld, tussen het Oosterduinsemeer en de duinen is het decor. Een mooie route om te wandelen of fietsen.

Waarom Bollenstreek in Bedrijf?

In de Duin- en Bollenstreek zijn veel agrarische bedrijven te vinden: bloembollenbedrijven, kwekerijen van bloemen en vaste planten, veehouderijen en aanverwante bedrijven. Wat houdt deze bedrijven bezig, welke producten verkopen ze, wat doen de ondernemers aan duurzaamheid en waarom zijn ze gevestigd in de Bollenstreek? Ontdek het tijdens de open dag Bollenstreek in Bedrijf. 

Tijdens de open dag krijgen omwonenden, bewoners van de Bollenstreek en toeristen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de agrarische bedrijven. Zo raakt de omgeving meer betrokken bij het agrarisch ondernemen in de Duin- en Bollenstreek.

Wat kun je verwachten tijdens de open dag?

Tijdens de open dag zetten diverse agrarische bedrijven – die naast elkaar liggen – hun deuren open voor het publiek. Zij laten zien wie zij zijn, hoe het bedrijf eruit ziet en welke werkzaamheden er achter hun deuren en op het land plaatsvinden. Daarnaast zijn er op veel bedrijven extra activiteiten, zoals: een bijenhouder, de agrarische natuur- en landschapsvereniging, het Hoogheemraadschap van Rijnland en lokale cultuurhistorische verenigingen.

Rondleidingen

De ondernemers en hun medewerkers vertellen vol passie over het bedrijf, over hun producten en de doelen die zij hebben. Zij beantwoorden al je vragen over de geheimen van het vak. In sommige bedrijven worden rondleidingen gegeven, bij andere bedrijven kun je vrij rondlopen.

Kom een kijkje nemen in de bedrijven en luister naar het verhaal dat de ondernemers vertellen. Je ruikt de bollen en ziet de trekkers, je hoort de weidevogels en bent lekker buiten, in onze mooie natuur.

Folder deelnemende bedrijven

De organisatie heeft een folder laten maken waarin allerlei informatie staat over de deelnemende bedrijven.
Klik hier om de folder te downloaden.

Bollenstreek in Bedrijf

Bollenstreek in Bedrijf is het jaarlijkse evenement voor de promotie van agrarische bedrijven in de Bollenstreek. Op de tweede zaterdag van augustus opent een aantal bedrijven hun deuren voor het publiek. Stap in de wereld van de tuinbouw en maak kennis met de ondernemers, de sector en de producten uit de regio! En dat allemaal in elkaars omgeving.

Bollenstreek in Bedrijf: 30e editie