bollen-bloemen-innovatie7

Bollenrevolutie 4.0 filmpje over detectie tulpen met virus

Bolli-greenport-duin-en-bollenstreek

Detectie tulpen met virus door middel van camera’s. In de PPS Bollenrevolutie 4.0 zijn de afgelopen weken met een groot aantal camera’s opnames zijn gemaakt om een automatisch systeem te kunnen maken om virus in tulpen te herkennen.
Diverse onderzoekers van Wageningen University & Research en medewerkers van betrokken bedrijven en organisaties komen in een filmpje over deze ontwikkeling aan het woord. 
De verzamelde beelden worden komende weken geanalyseerd om de software zo aan te passen dat de herkenning, door gebruik van deep learning, steeds nauwkeuriger wordt. Bekijk hier het 

Bollenrevolutie 4.0 is een vierjarig onderzoeksprogramma van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen van het ministerie van LNV. De uitvoering van deze Publiek-Private Samenwerking ligt bij een consortium van zeven partners. Dit zijn: KAVB, Anthos, Wageningen University & Research (WUR), Cremer Speciaalmachines B.V., Machinefabriek Steketee B.V., Agrisim B.V., BKD. Economic Board Greenport Duin- en Bollenstreek en Rabobank Bollenstreek dragen vanuit hun Innovatiefondsen bij aan de financiering. Een korte toelichting over deze PPS staat op de site.

Bollenrevolutie 4.0 filmpje over detectie tulpen met virus