bollen-bloemen-innovatie7

Basisschoolkinderen Noordwijk op excursie bij Entree Vert

Twee groepen van de Daltonschool Klaverweide uit Noordwijk bezochten Entree Vert in Noordwijkerhout. De kinderen uit groep 6 kregen een kijkje achter de schermen bij het bedrijf dat kleurrijke bloemen- en plantenbakken verhuurt, verkoopt en onderhoudt. Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk.
bezoek-basisschool-Noordwijk-Entree-Vert-Greenport

Van tulpenbakken tot geraniumpiramides en van zomerperkgoed tot vaste planten. Op deze manier vergroent Entree Vert de stedelijke omgeving en fleurt ze de buurt op. Op deze manier brengt Entree Vert een stukje Bollenstreek naar de steden.

18 Jaar

Na ontvangst in de kantine vertelt Bart Bon, de eigenaar van het bedrijf, het verhaal over zijn bedrijf. ‘Wat is uw lievelingsbloem en hoe lang doet u dit werk al?’ zijn vragen die de revue passeren. ‘Twintig jaar geleden begon ik als 18-jarige voor mijzelf nadat ik altijd in het familiebedrijf van mijn ouders had gewerkt’. Inmiddels is het bedrijf Entree Vert uitgegroeid tot drie vestigingen en heeft het een samenwerking met een bedrijf in het Westland voor het opplanten van het perkgoed.

Tulp Festival Amsterdam

‘Wij wonen in een streek met heel veel bloemen en planten, maar in de stad hebben ze geen bollenvelden. Daarom brengen wij dit naar de stad’, aldus Bart. Zo levert het bedrijf in de maand april honderden tulpenbakken aan Amsterdam. Op ruim 60 locaties zijn ze te zien en op deze manier kondigt Amsterdam de lente aan. ‘Voor iedere Amsterdammer een tulp’ is het motto van dit festival. En zo geniet ook Amsterdam van de bollen die op de velden in de Bollenstreek gekweekt worden.

‘In de zomer verzorgen we geraniumpiramides en hanging-baskets met zomerbloeiers, je hebt ze vast wel eens zien hangen in een dorp of stad. En in de herfst vervangen wij de zomerbloeiers weer voor de vaste planten, die ook in Noordwijkerhout gekweekt worden. Zo blijft het in de steden dus gedurende het hele jaar groen en fleurig’.

Grow Your Own

Aan het eind van de excursie planten de kinderen hun eigen stekje in een potje met aarde. Eerst de aarde erin, dan met twee vingers een gaatje maken en dan het stekje. ‘Als je dit kleine plantje goed verzorgt, heb jij in de zomer ook een geranium in jouw tuin. En wie dit het beste kan, ontvangt een prijs en roep ik uit tot de beste ‘kweker’.’

Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk

Het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk wil graag investeren in de toekomst van de jeugd. Dat wil zij doen door de kinderen van de basisscholen in gemeente Noordwijk te betrekken bij de streek, door te vertellen over bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt. Via een totaal verzorgd programma, inclusief vervoer, kunnen scholen een bezoek brengen aan de Noordwijkse kwekers.

Entree Vert

Entree Vert verhuurt, verkoopt en onderhoudt kleurrijke bloemen- en plantenbakken om de stedelijke leefomgeving te vergroenen en op te fleuren. Ze levert al sinds 1992 aan diverse gemeenten en semi-overheidsinstellingen.

Basisschoolkinderen Noordwijk op excursie bij Entree Vert